Talent Consulting Team vult voortaan specifieke vacatures in dankzij nieuwe branding en hippe content

what we achieved:

+1k nieuwe volgers
+30k bereikte mensen
+475 reacties

We kenden Luc Talpaert wel al even. Als CEO van Talent Gallery had hij al eens geïnformeerd naar onze diensten, echter wisten wij (en hij) toen nog niet dat er weldra een nieuw uitdaging op zijn pad zou komen. Begin juni werden we terug aan de tafel uitgenodigd door Luc, in zijn vaste stek: het Office Center in Aalst. “Ik heb verschillende agentschappen onderzocht, maar eigenlijk enkel van jullie voorstel word ik warm. Waar ik veelal het gevoel kreeg dat een Word document zou vertaald worden naar een website template die ik al ettelijke malen had gezien, merk ik dat jullie websites uniek zijn. Ik hou ook van jullie communicatiestijl, iets directer, wat meer gedurfd, maar toch correct. Zouden jullie het zien zitten om de branding van mijn nieuw bedrijf uit te werken?”. Natuurlijk willen we dat!

stone-quote

“Met Redstone komen onze ideeën en visies tot leven in onze digitale communicatie, hiernaast is Redstone ook dé marketing sparringspartner waarmee we voortdurend nieuwe ideeën kunnen toetsen en lanceren!”

LUC TALPAERT // CEO TALENT CONSULTING TEAM

Talent Consulting Team

We beleggen een kick-off meeting waarin Luc aan Anna en Ruben van Redstone zijn visie uit de doeken doet. “Ik ben meer dan 30 jaar actief in de FMCG, Food & Retail sector. De voorbije 10 jaar als direct search specialist. Ik help bedrijven met het zoeken naar sales, marketing en supply chain professionals, kortom de jobs die ik zelf heb gedaan. Daar maak ik het verschil, want ik ken de eigenschappen die iemand nodig heeft om zo’n job uit te kunnen oefenen.” We luisteren aandachtig naar zijn verhaal en schrijven alles op. “Komen jullie dan terug met een branding & website?” vraagt Luc. “Zo is dat Luc.” zeggen Anna & Ruben “en we verzorgen ook je sociale media.”

Logo & content

“FMCG” zegt Ruben op de terugweg, “ik krijg daar een rood gevoel bij”. Denk bijvoorbeeld aan Coca-Cola, of Mars,… “Delhaize” grapt Anna,… het is een idee. Eénmaal terug thuis (Ruben in Herent, Anna in Barcelona) begint het schetsen.

Anna werkt op basis van verschillende vormen verschillende concepten uit. Wordt het een steunpilaar, want op Luc kan je bouwen? Een zandloper, want Luc vindt de juiste kandidaat in no-time of een magneet? Want hij weet de juiste kandidaten aan te trekken, of schakels van een ketting aangezien we mensen met elkaar in contact brengen? “Wat denk jij Ruben?”

Ruben is de content strategie aan het uitwerken op basis van het heldenverhalen, consistent inspireren en activeren model (ook wel Hero – Hub – Hygiene) genoemd in het Engels. Activerende content is logisch, dat zijn de vacatures… maar inspireren en heldenverhalen? Eens kijken naar de logo’s… Talent Consulting Team, schakels, magneet…

Exciting ways of connecting people with ambition

We hebben een slogan… alleen connecting people en direct search is misschien wat soft ingevuld.

Op dat moment krijgen we een e-mail van Luc die op workation is in Spanje: “ik was in de auto aan het denken dat ik het echt belangrijk vind dat Talent Consulting Team niet het standaard HR agentschap branding krijgt. We moeten ook eens nadenken hoe we onze talent pool kunnen uitbreiden. Ik kan al een groot deel van de werknemers in de markt, maar ik wil ook nieuwe mensen kunnen aantrekken.”

We zitten er dus niet ver af met onze slogan… Deze richt zich namelijk zowel naar potentiële opdrachtgevers als naar nieuwe kandidaten. We doen nog niets in die richting maar misschien moeten we dat wel doen? Zou Luc openstaan om op kwartaalbasis netwerk activiteiten te organiseren? Want dan kunnen we ons content model aanvullen met “networking activities” als consistent inspireren. Je Direct Search partner die in contact staat met de beste kandidaten door het organiseren van de belangrijkste netwerkactiviteiten in je sector… Zo gek klinkt dat niet en nog interessant voor al de betrokken partijen. Het volgende content model wordt gepitched.

Luc is aangenaam verrast. Ook de insteek met de netwerk events vindt hij origineel en vernieuwend. De slogan wordt behouden en als logo kiest hij de schakels. Uiteindelijk gaat de voorkeur naar het rode kleurenpalet.

Bouw van de website

Met een logo, slogan, content model en kleurenpalet wordt een website opgezet met een eigentijdse stijl. We gaan voor grote fonts, grote afbeeldingen en duidelijke call-to-actions. We verwerken zowel de slogan, onze inspirerende messages (Direct Search, FMCG, Food & Retail Specialists & Connecting Activities) en de activerende content (open positions, connecting activities). Of we de website ook in meerdere talen kunnen aanbieden? Natuurlijk. We lanceren de website in het Nederlands en het Engels en voegen later nog Frans toe aan het palet. De laatste Google Analytics (GA4 met Server-Side) wordt geïmplementeerd alsook de Facebook Tracking via zowel pixels als server (wat toch erg belangrijk is vandaag).

Klik, klik, klik, fotoshoot dag!

Ook een fotoshoot staat op het programma. Daardoor beperken we het gebruik van de zogenaamde stock afbeeldingen (je kent vast wel Shutterstock of Pexels) wat de kwaliteit en de authenticiteit van je website natuurlijk alleen maar ten goede komt.

Offertes, facturen, signatures

Een branding oefening is pas volledig als al het materiaal dat onder ogen van je stakeholders komt in het juiste jasje wordt gestoken. Ook de offertes, facturen en e-mailhandtekening wordt ontworpen in dezelfde huisstijl. LinkedIn message templates worden ontwikkeld om een gealigneerde tone of voice na te streven. Kortom Talent Consulting Team wordt klaargestoomd voor een spetterende lancering.

Launch day

oor we kunnen lanceren finaliseert Anna de posts die we op de nieuwe sociale media pagina’s van Talent Consulting Team zullen posten. We gebruiken hiervoor Kontentino dat ons toelaat om de posts in te plannen. Daarnaast zorgt Kontentino ook voor een publicatie flow zodat onze klanten steeds feedback kunnen geven op onze posts alvorens deze de wereld worden ingestuurd.

Op launch dag zelf plannen we een call in met Luc om hem zo goed mogelijk bij te staan. We nemen zijn computer over via TeamViewer en geven zijn LinkedIn een facelift en schrijven een leuke post voor zijn LinkedIn pagina. Nu, 2 dagen later heeft de post bijna 100 likes en weten zijn meer dan 3.000 connecties dat er een nieuwe, welja een nieuwe met veel ervaring, speler is in de Direct Search voor FMCG, Food en Retail.

Daar stopt onze ondersteuning echter niet. Vanuit Redstone zullen we de komende maanden zijn sociale media blijven ondersteunen met leuke berichtjes en dit aan een ratio van 2 berichten per week.

6 maanden post launch

Redstone zet hoofdzakelijk in op long term klantenrelaties. Hierdoor creëeren we alsmaar meer feeling met de klant en zien we gegarandeerd resultaat naargelang de vooropgestelde doelstelling. Enkele maanden na de start van de samenwerking met Talent Consulting Team, vroegen wij aan Luc om zijn ervaring met Redstone in woorden neer te pennen. Het antwoord luidde als volgt:

“Na een vruchteloze zoektocht webagencies, vonden we bij Redstone eindelijk wat we zochten, de ideale vruchtbare mix als partner voor TCT! Onze ideeën en visies komen tot leven in onze digitale communicatie, maar Redstone is ook een marketing sparringspartner waarmee we voortdurend nieuwe ideeën kunnen toetsen en lanceren. Dankzij Redstones expertise wordt elke stap in ons digitaal traject succesvol geoptimaliseerd!”

Thanks Luc!

Bezint vooraleer ge begint!
Ons team analyseert voor je klant hoeft te worden.

Onze experten analyseren je website, social media content & lopende advertenties. We geven je een aantal tips & tricks mee hoe wij het zouden aanpakken.

vraag gratis analyse aan

gratis advies over je online strategie