26

Instagram voegt polls toe in de comments bij feed berichten en Reels

Sinds kort voegt Instagram een nieuwe interactie optie toe, namelijk polls in de comments. Die worden nu getest bij enkele geselecteerde gebruikers, wij zijn één van de gelukkigen!

Zoals je in dit voorbeeld kan zien, stelt de nieuwe optie gebruikers in staat om interactieve polls toe te voegen binnen de comments op zowel feed berichten als reels. (Je kan momenteel al polls toevoegen in verhalen en DM’s).

Waarom polls belangrijk zijn

Polls zijn een populaire optie voor interactie te zoeken met je doelpubliek, dit is ook al gebleken in andere apps. Het is een zeer eenvoudige interactie die het voor de kijkers makkelijker maakt om hun gedachten te delen en te interageren met gebruikerscontent.

De polls kunnen ook een goede manier zijn voor merken en makers om feedback te verzamelen en hun betrokkenheidspercentages te verhogen, waarbij de vereenvoudigde respons het veel gemakkelijker maakt om veel interacties en positieve signalen voor het algoritme te verzamelen.

 

Wanneer worden polls beschikbaar voor het grote publiek

“Head of Instagram” Adam Mosseri zegt dat de nieuwe optie beschikbaar is voor sommige gebruikers als “een kleine test”, terwijl Meta CEO Mark Zuckerberg heeft gezegd dat het binnenkort voor alle gebruikers zal worden uitgerold (beiden via hun respectievelijke Instagram-kanaal). 

Wij zijn ervan overtuigd dat het de moeite waard kan zijn om ermee te experimenteren. Het zal ook interessant zijn om te zien hoe mensen de nieuwe polls zullen gebruiken. 

Heb jij nog enkele vragen over het gebruik van een poll in je feed berichten of reels?

Contacteer ons dan via hello@redstoneadvertising.be!