Hoe maak je zelf een leuke videorondleiding van een vastgoedpand met je smartphone?

In het tijdperk van digitale marketing zijn virtuele rondleidingen een essentieel onderdeel geworden voor het presenteren van panden. Ze bieden potentiële kopers een gemakkelijke en boeiende manier om een pand te bekijken. Video content wordt daarenboven sterk gepromoot op sociale media, waardoor je sneller mensen zal bereiken die je nog niet actief volgen. Met de juiste technieken en hulpmiddelen kunnen je eigen makelaars zelf kwalitatieve videorondleidingen opnemen.

We delen enkele praktische tips hoe je zo’n rondleiding zelf kan opnemen met het gebruik van een smartphone in combinatie met enkele andere gadgets die helemaal niet duur hoeven te zijn.

 

One, two, three… Action!

Tips voor het filmproces:

 • Gebruik altijd goede belichting: zorg ervoor dat je video’s voldoende licht hebben. Je opent best zoveel mogelijk gordijnen en filmen in de avond raden we daarom eerder af. De voorkeur gaat altijd naar natuurlijk licht, maar is die eerder beperkt in jouw pand? Dan kan je altijd extra belichting gebruiken. 
 • Zorg ervoor dat je pand opgeruimd is. Een netjes pand oogt veel groter & cleaner op beeld.
 • Film statische shots: voor een professionele uitstraling, vermijd te veel beweging. Gebruik een statief of Gimbal voor stabiliteit.
 • Kies voor hoge geluidskwaliteit door een externe microfoon te gebruiken die je audio verheldert & achtergrondgeluiden verdoezelt. Liever een muziekje op de achtergrond? Blijf dan binnen één zelfde muziekstijl.
 • Focus op details: leg de unieke kenmerken van het eigendom vast, zoals het uitzicht vanuit het raam of de textuur van interieurmaterialen. Deze kleine details kunnen een grote impact hebben op de kijker.
 • Doelgroep bepalen: denk na over voor wie de video bestemd is. Dit helpt je om de inhoud en stijl van je video aan te passen aan je doelpubliek.
 
 

Aanbevolen gadgets:

 • Smartphone met goede camera: kies een smartphone met een uitstekende videokwaliteit, zoals de iPhone 13, 14, 15 Pro of Sony Xperia Pro. (Het moet niet altijd iPhone zijn.😉)
 • Gimbal of stabilisator: dit helpt om trillingen en ongewenste bewegingen te minimaliseren, wat resulteert in soepelere en professionelere beelden.
 • Externe microfoon: verbeter de geluidskwaliteit aanzienlijk, vooral in ruimtes met veel echo of achtergrondgeluid.
 • Extra verlichting: draagbare LED-panelen kunnen nuttig zijn in donkere ruimtes of voor het accentueren van bepaalde kenmerken van de eigendom.
 • Groothoeklens: een opzetlens voor je smartphone kan helpen om meer van een ruimte in één shot te krijgen, wat vooral handig is in kleine ruimtes.
 • Bewerkingssoftware of apps: gebruik apps zoals Capcut of Filmic Pro om je video’s te bewerken en te verbeteren. Dit kan een groot verschil maken in de uiteindelijke kwaliteit van je video.

Met de juiste technieken en enkele essentiële gadgets, kun je een indrukwekkende en professionele video-rondleiding van een eigendom maken met alleen je smartphone. Onthoud dat de kwaliteit van de video niet alleen afhangt van de apparatuur, maar ook van de creativiteit en aandacht voor detail van de filmer. Deze video’s kunnen potentiële kopers aantrekken en hen een realistische kijk op de woning bieden, wat de verkoop kan bevorderen. 

Wil je graag je video strategie bespreken met onze experten? Go have a chat!